Vid sidan av MOM och BIAB-bryggning ville jag lära mig att mäska i tunna.
Så följande tillbehör införskaffades:
Kylbox, termometer och oeschlermätare - Lions 50:-
Tappkran, kulventil - CO 89:-
Lite kopplingar o dyl - ca 100:-
Filter i form av alu nät - Mekonomen 39:-
Jästunna - MaltMagnus 95:-
Vattenlås - 9 :-
Hävert, slev och lite annat smått - 50:-
Alu gryta - Erikshjälpen 125:-
Saftsil och stekskydd - ÖB 90:-
Info om hur man gör fick jag genom läsning på nätet och olika forum.
Bryggarforum
Bryggarwiki
Youtube (Don Osborn framför allt)
Den 22 aug drog jag ihop ett gäng i form av Robin, Jeppe och även Erik som anslöt och observerade. Kommer högst troligt vilja vara med i nästa bryggning då han stannade till 00.30 och var imponerad och nyfiken av att man kan brygga öl i en kylbox.
Totalt inhandlades varor för ca 240:- per skalle (Robin, Jeppe och Macke) Bl a jästunna m.m som är en engångskostnad. Brygden blev en Svart IPA på helmaltsbryggning och humlad med Citra och Magnum.
Bryggningen gick mycket bra, vi lärde oss vissa saker att ta med till nästa gång (se bryggprotokoll) och vi fick ner 18,2 liter öl i jästunnan och tillsatte Safale US-05.
Jäsning satte igång dagen därpå och det bubblade nästan oroväckande mycket de första dagarna.
OG: 1054, precis enligt BeerSmith
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar